Solo Columbus route 02-09-2016

Wegens tijdgebrek niet veel aan fietsen toegekomen deze week.Daarom vandaag op de Vrijdag maar in de stijgbeugels geklommen, het is ZW 3 dus dat betekent voor mij dat ik richting de Zeeuwse eilanden ga. Ik besluit om bij Maassluis eerst over te varen om de tocht iets in te korten. Zo gezegd zo gedaan, met een heerlijk muziekje in de oren en de wind vol op het gelaat rijd ik door Rozenburg op weg naar Vierpolders ons allemaal niet onbekend. Door Nieuwenhoorn en langs quackjeswater over de Haringvlietsluizen en dan rechtsaf naar Ouddorp, het normale geneuzel en bij het jachthaventje de Oudelandse Zeedijk op. Daar even een koekje en een banaantje genuttigd. Het weer was goed te noemen maar zoals gewoonlijk wel aardig wat wind tegen. Maar aangezien ik niet anders gewend ben had ik daar niet echt veel last van. Ik rijd daarna door de Brouwersdam over om op het 2e eiland Schouwen Duivenland te geraken waar ik in Brouwershaven bij de lokale uitbater even het kopje koffie verkeerd en een appelpunt tot mij  neem. Daarna fris op weg en ik volg de geijkte route via Zonnemaire, Dreischor en Sirjansland op weg naar Bruinisse. Als ik op de Grevelingendam bij de splitsing het bordje Philipsdam zie naar St Philipsland sta ik toch even in tweestrijd, maar ik besluit het niet te doen, ik ga wel rechtsaf maar dan verderop links en ik laat het water aan de rechterhand liggen op een prachtige oneindig lijkende dijk schiet ik de Hollandse Delta in. En ik rijd door Oude Tonge en door tot in Ooltgensplaat waar je uiteindelijk niet verder kan en door het natuurgebied race ik door tot aan de bekende route over het “rode” fietspad (Volkerakdam) die ik volg tot ik over de Haringvlietbrug ben waar ik rechtsaf sla naar Middelsluis en Klaaswaal, Westmaas, Mijnsherenland, door de Heinenoordtunnel, door Barendrecht de Rhoonsebaan etc etc Pernis en uiteindelijk Beneluxtunnel en het thuisfront is bereikt. Ik ben blij dat ik hem iets heb ingekort en nog kom ik aan een dikke 161 km puur plezier. De route staat hieronder voor eenieder te bekijken mocht je de drang niet kunnen weerstaan.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

https://connect.garmin.com/modern/activity/1333579183

Het Solo fietsen jeukt alweer, hier even de (volgens mij) voor en nadelen, meningen welkom.

Voordelen van het solo fietsen.

 1. Je kan vertrekken wanneer je wilt.
 2. Je kan vertrekken van waar je maar wilt.
 3. Je kan zo hard of zacht rijden als je wilt.
 4. Je kan zo ver rijden als je wilt.
 5. Je kan elke richting op die je zelf wilt.
 6. Je kan stoppen waar en hoe vaak je zelf wilt.
 7. Je hoeft met niemand rekening te houden.
 8. Niemand hoeft rekening met jou te houden.
 9. Als er wat fout gaat is het je eigen schuld.
 10. Op je eigen (kracht) aangewezen.
 11. Lekker muziek luisteren.

Nadelen van het Solo fietsen.

 1. Geen sociaal contact (ook als je er helemaal geen zin in hebt).
 2. 4 ogen zien meer als 2.
 3. Geen wieltjeszuigen (nou doe ik dat toch al niet veel).

 

1 thought on “Solo Columbus route 02-09-2016

Reacties zijn gesloten.