Columbus route 3.5 05-05-2017

Vandaag was het zover, de Columbus route 3.5 word verreden. (slechts) 4 kandidaten voor deze monstertocht. Wij spreken af om 08:00 bij de Beneluxtunnel en vertrekken klokslag om die tijd. Aanwezigen zijn : Hans, gerrit, Koos en ikzelf. De zin zit er goed in en hoe kan het ook anders we hebben de wind lekker in de rug, eigenlijk een ongunstig uitgangspunt maar goed. We zijn in notime via Spijkenisse, Zwartewaal, Hellevoetsluis en vierpolders bij de Haringvliet sluizen en slaan rechtsaf richting Goedereede (waar ik nog een lekke achterband krijg) maar die met vereende krachrten zo was gefixed en naar Ouddorp en op gaat het naar de 2e dam de Brouwersdam en ook die zijn we zo over en Via Renesse zetten we koers naar Haamstede, Burok en WesterSchouwen en daar gaan we de 3e dam over namelijk de Neeltje jans en aan het eind van die dam eindigt ook onze “wind in de rug” streak en we krijgen de volgende 110+ km de windkracht 5 vol in  het gelaat. We passen het systeem toe van lekker om de beurt voorop rijden en dat gaat uitermate goed, allemaal sterk gereden, we zwakken later wel iets af maar dat is niet zo gek. We drinken en eten wat in Colijnsplaat bij de patrijs en gaan uitgerust weer op weg Dus via de oude dijk zijn we zo bij ons volgende doel de Zeelandbrug, PRACHTIG !! ik kan het niet anders omschrijven, iedere keer als ik de brug opfiets krijg ik een goed gevoel van euforie of iets dergelijks, heel mooi dus ! Eenmaal de Zeelandbrug af gaan we rechtsaf en volgen de Noorddijk tot aan Grevelingen en gaan daar de volgende dam over, ja U raad het al de Grevelingendam 🙂 aan het eind gaan we rechtsaf en onder het viaduct door links richting Oude Tonge, Ik weet ze over te halen om mij te volgen voor een ritje langs Volkerak en richting Ooltgensplaat dit is een route langs de Hol;landse Delta van zo pak hem weg 25 km alleen maar langs het water. Erg mooi al zeg ik het zelf en ook vrij toepasselijk voor deze route dat niemand behalve ik er eerder geweest was. Wederom doen we even een drankje deze keer in Ooltgensplaat Aan het einde zou ik graag zeggen dat ik de weg nog wist maar we zijn daar “anders” gereden als verwacht maar alsnog uitgekomen bij ons doel. over het rode fietspad stoempen we ons een over de Volkerakdam en richting de haringvliet en Hollands diep zijn we al snel weer op bekend terrein en nemen de geijkte weg naar de Heijenoord Tunnel en behold ! we slaan linksaf door de grienden en we hebben zowaar het laatste stukje wind in de rug. we fietsen een beetje uit en praten over de geslaagde tocht. Die als ik het eerlijk mag zeggen heel mooi was maar dat ik ook blij was dat het voorbij was. De wind heeft mij vakkundig afgebroken 🙂 Maar nu lekker gegeten en gedouched en ik voel mij weer lekker. Mannen bedankt het was een bijzondere rit, een die voor herhaling vatbaar is in mijn boek. Misschien tot morgen bij de elf dorpen tocht. route en foto’s staan hieronder zoals altijd.

 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

https://connect.garmin.com/modern/activity/1717974963