Boretti Classico 2016 Herentals

Vanochtend midden in de nacht om 05:45 vertrokken richting Herentals om de Boretti Classico te rijden. Op weg richting bestemming via de a16 bleek dat die afgesloten was en de omleiding kostte 30 min, dus terug naar Dordrecht en door de Kiltunnel en zo kwam ik om 07:30 aan op bestemming in Herentals, even snel het shirtje geruild voor een kleiner maatje en om 08:00 uur ging ik van start. 3 km verder kom ik erachter dat ik mijn pas nieuwe aangeschafte zuur verdiende spatbordje was verloren, nahja helaas ik hoopte maar dat het droog bleef. De zomer muziek in de oren en gaan er was wel heel veel bewolking maar géén regen 🙂 en weinig wind dus de vaart zat er lekker in bij 35 Km de eerste fourage die goed geregeld was. Daar ik alleen was ben ik gelijk doorgereden want ik had gelezen dat het rond 13:00 uur zou gaan regenen. Leuke omgeving maar wel kut fietspaden helaas, ik denk dat het komt omdat wij beter gewend zijn. Bij de 2e stop op ongeveer 75Km maar even gestopt om wat te drinken en een banaantje en een koekje te nutigen, vanaf daar was het een beetje wind tegen dus ik had met een aardige snelheid  al snel een hele rits bandenklevers. toen kwam er iemand naar voren en die begon tegen mij te praten dus de muziek maar even uitgezet. hij wilde even overnemen nou goed dat mag uiteraard ! en met deze man ben ik uiteindelijk de rest van de tocht doorgereden. er kwamen 2 best wel pittig steile klimmetjes in voor die het uiterste vergden van mijn kunnenDSCN1340, voor de rest was het vals plat. Toen kwamen wij erachter bij 115 km dat wij mischien wel een splitsingbordje hadden gemist en zodoende kwamen wij na 117 heerlijke kilometers om 12:10 weer aan in Herentals in plaats van na de 165km. maar goed daar hadden we vrede mee. de lucht was al aardig aan het betrekken en wij besloten het bordje pasta maar te nuttigen. nou dus al met al een fijne tocht, met heel veel lekke banden voor anderen, ik klop het even af voor ons niet dus.eenmaal in de auto gestapt en onderweg regende het al flink maar 5 min later scheen de zon alweer. nu thuis tevreden en voldaan en uitkijkende naar de volgende tocht. Weten julie al welke dat is ?  ik wel 🙂 Sorry weinig foto’s en geen filmpje deze keer. De route staat onderaan voor de geinteresseerden.

 

https://connect.garmin.com/modern/activity/1281472257