Ameide and beyond TCR 14-08-2016

Het is Zondag dus dat betekent vrij fietsen voor de club 🙂 Het weer is bewolkt en goed dus vol goede moed om 07:30 even een rondje gestart in de polder net lang genoeg om 08:30 bij Harga aan te komen, De poort was nog  dicht maar 2 minuten later kwam de voorzitter en tevens de sleuteldrager van het moment er al aangefietst.
Even een lekker bakkie koffie met zijn allen. In zijn totaliteit verzamelden zich 18 man in de kantine, 3 zappers en de rest. Met ons gingen mee  : Frans, Frank, Arthur, Jan, Herman, Leo, Karl, Ton, Johan, Wim, Hans, Olaf, Peet, Rob en ik. Er werd unaniem eenzijdig besloten om een verkort rondje Via Vianen te doen tot aan Ameide en dan daar een bakkie doen en dan overvaren en terug over de dijk. Vertrokken werd om via de Spaanse polder en Boezembocht bij de Algera brug uit te komen en zo de Lekdijk op. Er stond niet veel wind dus het was heerlijk zoeven over de dijk tot aan de pont naar Kinderdijk.eenmaal overgestoken rijden we over het fietspad tussen de molens door om daar rechtsaf te gaan richting de Noord. Maar in plaats van rechtsaf naar de Noord te gaan gingen wij links om bij de Oude Alblas uit te komen en die te volgen. Het weer was inmiddels heerlijk geworden,niet veel zon maar precies genoeg om de stemming er goed in te brengen én te houden. Het tempo was precies goed om overal om je heen van te kunnen genieten en ook nog met diegene naast je te praten mocht daar behoefte aan zijn. Heel de Oude Alblas afgereden door prachtige natuur tot aan Brandwijk aan toe en dan een stuk links en dan weer verder naar rechts om zo naar Ameide te laveren. Met nog wat tips van Frans bleven we op de originele

er zijn geen afbeeldingen gevonden

route van Via Vianen, Prachtig ! Eenmaal bij Ameide en tevens de koffiestop aangekomen vloeide er rijkelijk koffie en appeltaart mét slagroom. Na een heerlijke lange pauze besloten we dat het maar eens tijd werd om het pontje te nemen naar de overkant en de reis richting huis te starten. Het was erg druk en de pont was dan ook stampvol met fietsers. Terug over de dijk was ook top, een beetje tegenwind maar dat was wel lekker. Het tempo was fijn en constant en voor eenieder goed bij te houden. Bij Streefkerk gingen we van de dijk af om door het polderlandschap onze weg te vervolgen om bij Krimpen aan de IJssel en de Algera brug uit te komen. Koers werd gezet linksaf naar de Brienenoord om die onderdoor te gaan richting Maasboulevard. Bij Tropicana kreeg Frank nog een lek bandje maar dat was zo verholpen.; Via de Vierhavenstraat en Rotterdamse dijk waren we zo weer in Schiedam en tevens thuis. Mannen onze fietsband is weer versterkt ! en ik kijk reikhalzend uit naar de volgende rit, Bedankt voor het lachen. De route staat voor iedereen te lezen onderaan.

 

https://connect.garmin.com/modern/activity/1303283311

 

2 thoughts on “Ameide and beyond TCR 14-08-2016

Reacties zijn gesloten.