Alternatieve verkapte “toch wel interesse in de Classic HEJA toertocht” tocht 24-09-2016

Vandaag is het zover ! de tocht van het jaar word gereden op deze schitterende dag op het Zeeuwse platteland. Wij rijden S’ochtends vroeg naar Burgh Haamstede om achter de Aldi te parkeren, wij waren iets te laat wegens een afgesloten afrit maar omstreeks 09:30 arriveren wij toch. jan en Hans staan al met smart te trappelen. Na het aanjurken gaan we al met rasse schreden richting de Neeltje jans om over te steken. Er staat toch een flinke puist met wind ik gok een kracht van 4 maar goed dat mag de pret niet drukken want we zijn met 5 kanjers op weg ! Vrouwenpolder, Oostkapelle en Domburg doen wij aan en ook Westkapelle en Zoutelande worden niet vergeten. In Zoutelande is de eerste koffiestop waar wij lekker getrakteerd worden door Wim, waarom ??? nou gewoon zomaar ! bedankt Wim! De gehele kustlijn doen we even aan zeg maar. Het weer is prachtig het kwik bereikt makkelijk 24+ graad, Dishoek en Paauwenburg niet te vergeten, dan krijgen we een beetje saaie industrie te zien bij Souburg en Nieuwdorp en we stoempen verder richting Borsele. Hoedekenskerke en S’gravenpolder ook niet te vergeten, Koffie drinken we weer in Baarle waar Frans op de camping heeft gestaan (gelukkig herkennen ze hem niet meer) dus we werden toch snel geholpen. 🙂 Via Goes en  nog wat andere heikneuterige dorpjes vol met chagrijnige mede weggebruikers komen we aan bij de Zeelandbrug!! Mijn eerste keer over deze fantastische brug en ik geniet dan ook met volle teugen ! Heerlijk met de wind in de rug trappen wij ons met een grote glimlach naar de overkant, om beneden aan de andere kant richting Zierikzee te fietsen. Nu is de wind nog een beetje schuin tegen en dan weer niet. Bij Schelphoek nog even de dijk op om nog een lusje erbij te nemen zeg maar en van het uitzicht te genieten in de laatste kilometers die nog komen tot de eindstreep waar vanochtend ons avontuur ook begon. De route is een kleine 155 km zoals al gedacht werd. en die staat ook voor eenieder geinteresseerd hieronder te bekijken. Mijn mening dit was een top tocht ! en zeker tourclub waardig ! met een beetje bij poetsen en vijlen kan deze zo in het assortiment opgenomen worden. Hij staat bij mij tot nu toe op nummer 2 in ieder geval met stip. mannen de fietsband is weer versterkt ! gaarne tot de volgende rit en net zoals deze zonder pech en noemenswaardig leed. Bekijk de route en de vele foto’s (180 ofzo) die spreken boekdelen voor zich….

er zijn geen afbeeldingen gevonden

https://connect.garmin.com/modern/activity/1376620512

2 thoughts on “Alternatieve verkapte “toch wel interesse in de Classic HEJA toertocht” tocht 24-09-2016

  1. Hallo Marco
    Aan de fotos en het verslag te zien lijkt het een leuke tocht.Legt het voor aan de toercommisie kunnen deze kijken of we deze rit in het toerprogamma kunnen opnemen.Hoop je morgen op de club te zien kan je lekker uitfietsen Zo niet heg je in ieder geval al een lekker tochie gereden.
    Groet Frank

    • Ja dat is misschien een idee Frank, en helaas neem ik vandaag een beetje rust met het oog op 1 Okt. Julie in ieder geval een fijne rit !

Reacties zijn gesloten.